DOBRO DOŠLI U MILK BAR ONLINE TRGOVINU

Naša osnovna želja i interes je da naše mliječne proizvode radimo isključivo po narudžbi prema zahtjevima naših kupaca, a sve putem internet trgovine.
Za sve ponuđene proizvode na stranicama postoji objavljena slika i osnovni opis proizvoda. Ovi uvjeti reguliraju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše internet prodajno mjesto.

UVJETI POSLOVANJA

Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Trgovac nudi, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.
Trgovac zadržava pravo izmjene Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene putem web stranice Trgovca te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama. Bilo kakve izmjene Uvjeta primjenjivat će se na kupnje izvršene nakon objavljivanja tih izmjena.

Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje.

Prethodno kupnji, kupac u aplikaciji izjavljuje da je pročitao ove Opće uvjete te da ih prihvaća dok će kod potvrđivanja narudžbe isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj odnosno prilog e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog Ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Trgovca i Kupca putem Internet trgovine.

TRGOVAC

Naziv trgovca: MILK BAR
Sjedište: Gornja Pačetina 22, Krapina
Telefonski broj: 099/342-5301

Trgovac prodajom putem Internet trgovine www.milkbar.hr nastupa u svoje ime.

KUPAC

Kupac proizvoda je svaka fizička osoba koja kupuje proizvode putem Internet trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja tj. koja odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati e-bankingom, virmanom (uplatnicom) ili odabere plaćanje pouzećem, i pošalje narudžbu Trgovcu.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost.

OBAVEZE KORISNIKA

Korisnicima ove web lokacije strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone. Strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način. Nadalje, strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe i manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga ove web lokacije. Strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, te objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane. Strogo je zabranjeno svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme. Prilikom registracije korisnik je obavezan unijeti istinite podatke, odabrati korisničko ime i lozinku te čuvati tajnost tih podataka.

Uvjeti poslovanja vrijede isključivo za kupce s prebivalištem unutar Republike Hrvatske. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje narudžbom artikla putem Interneta. Kupoprodajni ugovorni odnos postaje pravovaljan nakon primitka pošiljke.

KORIŠTENJE STRANICA WWW.milkbar.HR

Korištenjem usluga naših web stranica Kupac prihvaća uvjete korištenja. Ako niste suglasni s uvjetima korištenja nemojte koristiti ove stranice. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi opg MILK BAR, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke – Web trgovina. MILK BAR ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.milkbar.hr vlasništvo su opg-a MILK BAR, Gornja Pačetina 22, osim dijela grafičkih elemenata koji se ne koriste u komercijalne svrhe. Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama..

CIJENE

Putem Internet trgovine www.milkbar.hr kupcu je omogućena kupnja dijela asortimana proizvoda koji se nalazi na web stranicama Trgovca.

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u kunama (HRK) i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Navedene maloprodajne cijene vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem Internet trgovine i mogu se razlikovati od maloprodajnih cijena u prodajnim mjestima Trgovca partnera. Maloprodajne cijene vrijede u slučaju plaćanja dolje navedenim načinima i pod dolje navedenim uvjetima.
Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe.
Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.
Dodatne usluge koje Kupac može odabrati, kao dostava, nisu u cijeni proizvoda.

KUPNJA

Proizvod se naručuje putem košarice. Kada Kupac izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Trgovac Kupca o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen dostavom Potvrde o narudžbi putem e-pošte. Potvrda narudžbe sadržava informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijeni/cijenama, kontakt-podacima korisničke službe Trgovca te druge podatke sukladno Zakonu.

Nakon slanja potvrde o narudžbi Kupac može mijenjati narudžbu isključivo putem kontaktiranja Službe za kupce na mail: narudzbe.milkbar@gmail.com.

Na webshopu Kupac može platiti svoju narudžbu klikom na „Kupi“. U košarici će tada vidjeti ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dodatnih eventualno odabranih usluga poput dostave.

Trgovac će isporučiti proizvode Kupcu u naručenoj količini ako su isti na raspolaganju.

 


NAPLATA/AUTORIZACIJA

Naručene proizvode kupac će platiti keks payom, virmanom ili pouzećem, prema narudžbi. Naplata se vrši u hrvatskoj domicilnoj valuti (hrvatska kuna). Ukoliko ne raspolažete kreditnom karticom tada možete, ako ste državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem u Hrvatskoj, platiti pouzećem u trenutku dostave (*samo za područje ZG) ili općom uplatnicom prije isporuke. Isporuku za virmansko plaćanje vršimo tek po primitku sredstava na naš žiro-račun.
Cijene su izražene u kunama. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške.

PLAĆANJE VIRMANOM ILI OPĆOM UPLATNICOM

Plaćanje virmanom ili uplatnicom je pogodno za sve koji nemaju kartice, ali treba računati da treba proći jedan dan da uplata sjedne na naš račun.
Iznos narudžbe i poštarine treba uplatiti općim nalogom za prijenos (u bilo kojoj banci/pošti)
na žiro račun (IBAN) broj:

HR0624020063103281829 kod Erste banka Zagreb;
primatelj: MARIO KROG, Krapina.

Rok za uplatu je prije dostave koja ide ponedjeljkom. Po isteku roka narudžba će automatski biti otkazana.
Obavezno je upisati ime i adresu na mjestu platitelja.
U polje poziv na broj upisat ćete podatke broja narudžbe.
Kopiju uplate potrebno je poslati e-mailom na adresu: narudzbe.milkbar@gmail.com

PLAĆANJE POUZEĆEM

U slučaju plaćanja pouzećem jedino je moguće ostvariti kod Muuuu osobne dostave za Zagreb i okolicu farme u Zagorju. Molimo kupce koji izaberu ovaj način dostave da pripreme točan iznos za plaćanje kod preuzimanja pošiljke.

PLAĆANJE APLIKACIJOM

Plaćanje je također moguće putem KEKS PAY aplikacije. KEKS radi sa svim karticama i nema dodatne naknade za korisnika. Informaciju o uspješnosti plaćanja ili eventualnog povrata korisnik može pratiti putem same aplikacije.


O web trgovini

 

SIGURNOST

Plaćanje karticama je također moguće putem KEKS PAY aplikacije koja koristi najsuvremenije protokole zaštite. Prilikom ove vrste kupnje kupac ne mora upisivati podatke o kartici na stranici milkbar.hr.

Milk bar. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava Web trgovine.
Kada svi podaci budu primljeni, dobit ćete obavijest na ekranu kao i putem elektronske pošte (e-mail) da je Vaša narudžba zaprimljena.


DOSTAVA

Cijenjenim kupcima nudimo muuu dostava za Zagreb i okolicu Zagorja- 30 km od farme, a granica dostave za grad Zagreb je od zapadnog dijela, Novi Zagreb do Sesveta. Pakiranje je izvedeno na način da se izbjegne bilo kakvo ostećenje prilikom uobičajenog transporta. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti vizualno, eventualna vidljiva ostećenja prijaviti te eventualno odbiti primiti oštećenu pošiljku.

PREUZIMANJE PAKETA NA FARMI

Preuzimanje na farmi bez naknade moguće je svaki tjedan nakon ponedjeljka 13h.


 

REKLAMACIJE

MILK BAR. garantira da su svi proizvodi kupljeni na našem web shopu ispravni. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dostupni. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na Vašem računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i sl., ne možemo jamčiti potpunu sukladnost boja naših proizvoda s bojama kako ih Vi vidite na zaslonu svog monitora. U takvim slučajevima reklamacija nije opravdana. Pravo na ostvarenje jamstva kupac gubi i u slučaju neovlaštene dorade proizvoda, te isto tako zahvata na proizvodu od strane treće neovlaštene osobe.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom informirajte nas o tome Ukoliko je reklamacija opravdana, kontaktirajte nas najkasnije 7 dana od dana primitka proizvoda mailom na adresu narudzbe.milkbar@gmail.com , telefonom na broj 0993425301 kako bismo se dogovorili oko zamjene oštećenog proizvoda ili povrata novca.

Pravo je kupca da vrati proizvod u slijedećim slučajevima:

  • dostava proizvoda koji nisu naručeni
  • dostava proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje je posljedica loše manipulacije prilikom isporuke
  • dostava proizvoda sa greškom

Da bi se ostvarilo pravo na jamstvo potrebno je uz proizvod priložiti originalni račun. Reklamacije moraju biti propisno upakirane u originalnu ili jednako adekvatnu ambalažu. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju o njegovom trošku.
Za opravdane reklamacije trošak dostave za povrat robe snosit će Milk bar, te će iznos poštarine za slanje pošiljke prilikom reklamacije biti uplaćen na račun pošiljatelja.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE PROIZVODA

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske i Zakona o zaštiti potrošača.

POHVALE I PRIGOVORI

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti:
U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor milkbar internetskoj trgovini.
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.
milkbar će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.


ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke.
Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese narudzbe.milkbar@gmail.com ili na adresi sjedišta tvrtke na Gornja Pačetina 22, Krapina.
Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

  • kada ste pristali na obradu (privola),
  • kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,
  • u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,
  • kada je to potrebno u pravne svrhe.

 

 

Obratite nam se putem maila na narudzbe.milkbar@gmail.com ako:
– imate bilo kakvih primjedbi ili prijedloga, željeli bismo znati za njih tako da možemo poboljšati našu uslugu
– kada primjetite da na samoj web stranici ima pogrešaka
– ako su Vam potrebna bilo kakva dodatna pojašnjenja ili pomoć

Zahvaljujemo Vam na povjerenju!