U posljednje vrijeme sve češće se na društvenim mrežama pojavljuje tjestenina s umakom od pečenog sira i rajčica. Naša suradnica s bloga Strawberry soup napravila je Mik bar verziju TikTok paste i umjesto feta sira koristila naš svježi sir.

Brz, jednostavan i ukusan recept pročitajte u nastavku:

Milk bar umak za tjesteninu od svježeg sira i cherry rajčica:

Sastojci:

cca 300 grama tjestenine (u ovom su receptu korištene špagete, no vi odaberite vrstu tjestenine koja vam najviše odgovara)
500 grama cherry rajčica
250 grama Milk bar svježeg sira
4 češnja češnjaka
sol, papar
1 žlica začina po izboru: origano, bosiljak, majčina dušica…
70 ml maslinovog ulja

Rajčice operite i osušite pa ih stavite u posudu za pečenje. Češnjak narežite na listiće pa dodajte rajčicama. U sredinu stavite sir pa sve posolite po ukusu i dodajte začine. Zalijte maslinovim uljem pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 30 minuta, dok rajčice ne omekšaju.

Dok se rajčice i sir peku, tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju pa ju ocijedite.

Pečene rajčice i sir izgnječite i dobro promiješajte pa tako dobiveni umak prelijte preko tjestenine.

Poslužite toplo.

Dobar tek žele vam Milk bar i Strawberry soup! 🙂