Recept za Milk bar pizzu

(za 2 velike pizze)

Tijesto:
300-350 grama glatkog brašna
1 žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
1 vrećica suhog kvasca + malo toplog mlijeka za dizanje kvasca + 1 žličica šećera
200-250 ml mlake vode
Postupak: 
U lončić staviti toplo mlijeko (ne vruće!) pa pomiješati sa žličicom šećera i kvascem. Pustiti nekoliko minuta da se kvasac digne.
Pomiješati brašno i sol pa dodati maslinovo ulje, uzdigli kvasac i vodu. Vodu dodavati postupno kako tijesto ne bi bilo prerijetko. Umijesiti glatko tijesto pa ga ostaviti u posudi nauljenoj maslinovim uljem i pokrivenoj krpom da se diže na sobnoj temperaturi oko dva sata.
Nadjev: 
200 grama naribanog Milk bar kuhanog sira (4 vrste)
100 grama šunke za pizzu
umak od rajčice
origano
masline
šampinjoni
ili
200 grama naribanog Milk bar kuhanog sira (4 vrste)
umak od rajčice
1 konzerva tune
pola glavice ljubičastog luka
kukuruz šećerac
masline
Postupak:
Nakon što se tijesto udvostručilo ili utrostručilo, još ga jednom premijesite na pobrašnjenoj površini pa ga podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u krug ili kvadrat pa stanjite valjkom ili rukama. Tijesto možete razvaljati odmah na papiru za pečenje, pa sve skupa staviti na pleh za pečenje.
Tijesto za pizzu premazati umakom od rajčice koji ste pomiješali s malo soli i origana. Zatim slagati željeni nadjev redom (šunka-sir ili tuna-sir) i dodati dodatke (masline, kukuruz, luk, šampinjoni, nešto drugo). Rubove tijesta malo premazati maslinovim uljem.
Pizzu peći u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva 10-15 minuta, dok rubovi ne počnu rumeniti (dužina pečenja ovisi o tome kakva je pećnica). Ako želite, na pečenu pizzu možete dodati origano ili listiće svježeg bosiljka.
Izrezati pizzu i poslužiti ju toplu.
Dobar tek! 🙂