Nakon obilne uskrsne hrane, ovog tjedna je @tihana.strawberrysoup za recept utorkom s @milk_bar_farma kefirom pripremila ukusan i zdrav umak za salatu (a možete ga koristiti i za meso). Znamo da je kefir odličan za imunitet, baš kao i hren, a limun i maslinovo ulje su već odavno dobar par. Zato napravite ovaj umak za salatu i jedite zdravo, a ako vam ostane viška, čuvajte ga u staklenci nekoliko dana u hladnjaku.

Potrebno vam je:

– svježi kupus (zelje)
– mrkva
-celer
– Milk bar kefir
– hren
– sol, papar
– malo limuna
-maslinovo ulje

Postupak:
Zelje, mrkvu i celer naribajte i dobro pomiješajte u zdjeli.
Naribajte i hren. Ako želite manje okusa hrena, koristite ga manje, a ako želite intenzivniji okus hrena, stavite ga više. 🙂 Naribani hren pomiješajte s 1 šalicom (cca 220 ml) Milk bar kefira. Dodajte 3 žlice maslinovog ulja i 2 žlice limunovog soka te soli i papra po želji. Sve dobro promiješajte, a možete i izblendati u blenderu. Prelijte preko pripremljene salate i dobro promiješajte.
P.S. Ako niste ljubitelj salata, ovaj umak od hrena i kefira možete koristiti i za meso. 🙂 Dobar tek!