Gotovo od samih početaka MILK BAR farma surađuje sa food blogericom Tihana strawberry soup koja će vam savjetovati na koje načine isprobati razne naše proizvode.

Domaće kravlje mlijeko od @milk_bar_farma sam iskoristila za prefinu domaću vruću čokoladu sa zimskim začinima. Idealan napitak za hladnu siječanjsku večer 😋!

Nisam stavljala dodatni šećer jer mi je čokolada za kuhanje koju sam koristila dovoljno slatka, ali ako vama fali šećera, stavite ga po ukusu u mlijeko prije kuhanja! 😉

Za 2 šalice vruće čokolade trebat će vam:

150 ml kravljeg mlijeka s min. 4% mliječne masti
150 ml slatkog vrhnja
150 grama čokolade za kuhanje
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 štapić cimeta
2 zvjezdasta anisa
1 zrno kardamoma
malo naribane korice naranče (neprskana naranča)
prstohvat soli
1 žličica kakao praha
1 žličica gustina (ako želite gušću čokoladu, stavite više gustina)
+ tučeno vrhnje za šlag za posluživanje

Postupak pripreme:

1. Čokoladu natrgajte i stavite u posudu.
2. Mlijeko i vrhnje stavite kuhati u lončić na srednje jakoj vatri. Dodajte začine da se kuhaju zajedno s mlijekom. Dodajte i vaniliju, kakao, sol i gustin pa kuhajte uz miješanje dok smjesa ne zavrije.
3. Ostavite da se malo ohladi pa izvadite začine. Ako nemate štapić cimeta, koristite cimet u prahu, okus će biti jači.
4. Tekućinu, dok je još vruća, prelijte preko natrganih komadića čokolade. Pustite da malo odstoji pa dobro promiješajte kako bi se čokolada otopila. Trebate dobiti ravnomjernu tekućinu.
5. Poslužite toplo u šalicama, a po želji na vrh dodajte malo šlaga.